Coca-Colások az ócsai állatmenhelyen

hétfő, 2023, szeptember 18

A CocaCola HBC Magyarország 17 lelkes dolgozója hatalmas segítséget nyújtott az ócsai Szent Ferenc Állatotthon számára. A hőség és a nomád körülmények ellenére megállás nélkül dolgoztak és folyamatosan keresték az újabb és újabb megoldandó feladatokat. Hála a vállalat dolgozóinak a menhely berozsdásodott kapui, kerítései és falai megújult külsőt kaptak. Sikerült az egyébként hozzáférhetetlen kölyökketrecet is lefesteni, de csak azon az áron, hogy az ott lakó 9 rakoncátlan kutyakölyökkel sétálni mentek az önkéntesek mindenki örömére. A kölyökmegőrző alját is szükséges volt megerősíteni, ami által a homokot folyamatosan kikaparó kiskutyusok így friss és biztonságos aljzaton pihenhetnek. Miközben vidáman folyt a munka, számos kutyus lődörgött körülöttünk, akik hányatott sorát is megismertük.  

A magukat feltaláló önkénteseknek nagyon nagy köszönet jár, hiszen addig nem tették le az ecsetet a kezükből, amíg a munkát be nem fejezték, hiába csábított a pizza illata. Azoknak sem jutott szusszanásnyi ideje sem, akik a kölykök megőrzésével foglalkoztak, mert a kicsik mindig megtalálták, hogy hol, hogyan lehet kiszökni. Búcsúzáskor ismertük meg Zsuzsi kutyust, aki kifejezetten szereti a férfiakat, nagyon örül minden férfinak, aki dögönyözi, azonban a nőkkel valami miatt ellenérzése van. Jó hangulatban, szorgos munkával és sok napsütéssel telt a nap. 

A Silicon Labs programok a dr.Béres József iskola épületeiben

szerda, 2023, szeptember 13 - szerda, 2023, szeptember 20

Afotóra kattintva még több fotó tekinthető meg!

 

 

 

Idén újra találkozthattunk a Silicon Labs munkavállalóival. 2 napon keresztül  60-60 önkéntes segített a dr béres József iskolát szebbé varázsolni. 

Szeptember 13-án a Keve utcai épület udvarán újultak meg a kültéri játékok, padok a focipálya lelátója és felfrissültek a spoprtpálya vonalak is,  az épület előtti virágtartók és az udvari kapu.

Szeptember 20-án a Királyok útjai alsó tagozatosok óriási udvarának egy része szépült meg. 

Elütetésre került 100 db babérmeggy, készült 4 új karospad, megújultak a kis teraszok egy részén a régi padok és virágtartók valamint elkezdődött egy térelválasztó kerítés építése is.

Hogy a gyerekek a selejtezésre ítélt játékok helyett valamivel játsazni is tudjanak a betonra izgalmas fejlesztő játékok kerültek felfestésre.

A csapat a villanyszerelés terén való jártasságát és tudását is hasznosította, hiszen az épület aulájában és folyosóján is felszerelésre kerültek új ledes armatúrák, melyek az eddigieknél barátságosabb fényt fognak árasztani és még takarékosabbak is a 40 éves régi fénycsöves lámpáknál.

A Vácrátóti Botanikus Kertben jártak a Bosch munkatársai

kedd, 2023, szeptember 12

A fotóra kattintva még több fotó megtekinthető! 

 

 

Gyönyörű nyári időben került sor a Bosch egyik szervezeti egységének karitatív csapatépítő programjára a Vácrátóti Botanikus Kertben. 

A csapat tagok nagy lekesedéssel vágtak bele a feladatok elvégzésébe.

Kezük nyomán megújultak a Pálmaház melletti pihenőnek a padjai és asztalai, sőt még a fa lovacska is kapott egy kis lazúrozást.

Elültetésre került több száz tulipánhagyma, melyek majd tavasszal fogják gyönyörűvé varázsolni a kertet.

Megújult a sétautak egy része, megszabadult több  kő a ránőtt borostyántól és a rendszertani gyűjtemény növényei is fellégezhettek a gyomtalanítás után. 

Újabb Roche program, ezúttal szép időben, Kőbányán

szerda, 2023, augusztus 30

A képre kattintva további képek tekinthetőek meg! 

 

Az előző napi esős programmal szemben a Roche cég mai csapatát szerencsére segítette az időjárás. A 30 munkavállaló a kőbányai Fekete István Általános Iskolába érkezett, hogy a két nappal később kezdődő tanévet már egy színesebb, felújított iskolaudvar birtokában kezdhessék meg a diákok.

A hatalmas udvarra ráfért már a felújítás, rengeteg szürke és kopott felület várta az önkénteseket. Az egyik legnehezebb feladat a fák körüli betonkockák letisztítása volt; viszont a nehéz drótkefézés után csodálatos színekkel festették le az ülőfelületeket, ami teljesen új külsőt varázsolt az udvarnak.

Megújultak a játékok is, a csiszolás után a mászóka, a libikókák és a focikapuk is végre színesek lettek.

A legtürelmesebb Roche csapat valószínűleg a focipályát lezáró kerítést felújító önkéntesek voltak. Nem csak a drót csiszolása és letisztítása, hanem a festése is nagyon aprólékos feladat volt.

Rengeteg fafelület is várta a megújulást, a pálya melletti régi, kopott fabútorok piros, zöld és türkiz színű lazúrt kaptak.

A mai napra kerti munka is jutott. Az épület bejárati oldalán lévő kiskertet és magaságyásokat kellett kigyomlálni, amiknek a kerítését, illetve a keretét aztán vidám színekre festették az önkéntesek. Két új lépcsős virágláda is készült, amibe a termőfölddel együtt virágokat is kapott az iskola.

Roche önkéntes program a Kispesti Eötvös Iskolában

kedd, 2023, augusztus 29

A képre kattintva további képek tekinthetőek meg! 

 

A Roche cég önkéntes programja ezen a napon nem csak karitatív, hanem kreatív is volt. Az eső alaposan átrendezte a mai programot, de a gyógyszeripari cég 25 munkatársa nagyon rugalmasan kezelte a helyzetet. A segítő szándéknak nem jelenthetett akadályt az időjárás.

A munkatársak rengeteget segítettek, hogy pár nappal később a gyerekek egy szebb iskolában kezdhessék a tanévet. Az udvarra vezető fém kaput, melyet a tanulók és pedagógusok minden nap rendszeresen használnak, felújították, drótkefés tisztítás után festették világosbarna színűre.

A csapat egy része az osztálytermekben dolgozott, az eléggé elhasznált táblákat újították fel, hatalmas felületeket festettek át táblafestékkel több rétegben. Néhány kopott polc és szekrény is megújult, vidám színes lazúrral festették le őket az önkéntesek. Az első emeletet díszítő beton virágtartókat és az ezeket összekötő fémrácsot egy másik csapat újította fel, az aprólékos munkát igénylő feladat egész napra lekötötte a munkatársakat.

A gyerekeknek új sportlehetőséget is teremtettek az önkéntesek: a tornaterem bejáratához precíz szerkesztés után padlófestéssel került fel egy kicsinyített futsal pálya.

Amikor a nap végre kisütött délután, az udvari pingpong asztalok kerültek sorra, a szürke betont színes felület váltotta a gyerekek remélhetőleg nagy örömére.